Exposities

Poster expositie

In april, mei en juni exposeert Wim Rutten houten sculpturen.
Wim (1950) is op zijn 14e begonnen met houtdraaien; deze techniek werd hem echter al snel te beperkt. Hij wilde meer kanten op dan alleen rond. Zodoende ging hij beeldhouwen in hout. Hij heeft het vak geleerd van Will Schrob.
Wim: "Ik werk met houtsoorten zoals linde, acacia, diverse coniferen, kersen, essen, esdoorn en nog enkele soorten. Het hout komt bijna altijd uit mijn directe omgeving: Duiven. De kleuren van het hout en de jaarringen geven mij vaak de juiste lijnen aan voor de uiteindelijk vorm van een sculptuur.
Vooral taxushout is voor mij heel bijzonder, door zijn jaarringen maar vooral het verschil in kleur tussen spint- en kernhout. Maar ook cederhout heeft bijzonder mooie lijnen.
Om de beelden vorm te geven gebruik ik hamers en beitels maar ook kleine machines. Ik werk mijn beelden graag heel mooi glad af en behandel ze daarna met citroenolie of blanke boenwas. Dit geeft de beelden en sculpturen een diepe glans waarbij de echte kleur van het hout behouden blijft."
Wim heeft zijn werk al vaker geŽxposeerd o.a. in Fort Vechten, kasteel Ammersoyen, kasteel Rozendaal, Kunsthuis 9, theater Lampegiet en diversen bibliotheken en gemeentehuizen.

Staan & Zitten

Voor meer informatie en afspraken 06-444 78 503
www.francisbax.nl
www.wimrutten.nl
www.staanenzitten.nl

© 2012 Francis Bax Illustraties. Ontworpen door Charlotte webdesign