Poster eindejaarsexpositie

Eindejaarsexpositie in Francis' Atelier

Hermine Grob te gast bij Francis Bax

Vanaf vrijdag 4 november 2011 exposeert Hermine Grob haar keramische kunst in Francis' Atelier aan de Markt in Zevenaar (in het voormalig postkantoor).

Gans van keramiek Hermine werkt sinds 1989 als zelfstandig kunstenaar/keramist in haar atelier in Lobith. Ze heeft naam gemaakt met monumentaal keramisch werk voor tuin en landschap.
Bij deelname aan de buitenmanifestatie Art Venture 2011 plaatste ze in het Arboretum bij Villa Ruimzicht in Doetinchem 80 keramische bloemen in een uitgezette vorm die transformeerden "van paal naar perk", en in Kleef een installatie met tenten getiteld "Auf dem Ersten Blick".
In 2007 won Hermine Grob de publieksprijs van de Kunstwandelroute op landgoed Enghuizen in Hummelo met het werk "Herinnering". Drie delen uit haar kunstwerk "Mijlpalen" hebben een vaste plaats gekregen op het Varwijkplein in Zeddam.
Twee keramieken beelden Kleiner van formaat maar even indrukwekkend zijn haar schalen, vazen en andere objecten waarbij zij vaak de uitdaging zoekt in de combinatie van keramiek met andere materialen zoals rubber en bamboe. Het voor haar werk kenmerkende blauw en groen glazuur heeft ze zelf ontwikkeld op basis van koper- en kobaltoxiden.
Hermine's werk is figuratief of abstraherend, of een combinatie van beide en vaak geďnspireerd op de natuur uit haar omgeving, hierdoor is o.a. een serie ganzen ontstaan.

Keramieken vogeltjes Ook door de natuur geïnspireerd, maar dan op veel kleinere schaal, zijn de botanische aquarellen en tekeningen van Francis Bax. Ze verzamelt haar voorbeelden in bos, tuin en groentewinkel. Met bewondering voor en verwondering over de natuur legt ze de details op papier vast.
De muizen die hun plekje vinden op keramiek, lampjes en wenskaarten zijn niet naar levend voorbeeld getekend – al zijn die ook wel in de tuin te vinden – maar slechts ontsproten aan Francis' fantasie; een prettige afwisseling met het natuurgetrouwe werk.

Keramieken beeld met rubber Francis Bax heeft in 2009 haar intrek genomen in het voormalige postkantoor in het centrum van Zevenaar. Zij werkt hier in haar atelier en exposeert doorlopend eigen werk. Omdat de hal nogal groot is, geeft Francis andere kunstenaars de gelegenheid ruimtelijk werk te exposeren. Verder geeft ze hier ook op kleine schaal teken- en aquarelles; de nieuwe cursussen beginnen weer in januari.

De Eindejaarsexpositie duurt tot 1 januari 2012 en is vrij te bezoeken op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddagen en op koopzondag 11 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie en afspraken 06 - 444 78 503
www.francisbax.nl
www.herminekeramiek.nl

© 2012 Francis Bax Illustraties. Ontworpen door Charlotte webdesign