Expositie

Glaskunst van Mary Quarles van Ufford

Raamobject Gedurende de maand november exposeert de Vordense kunstenares Mary Quarles van Ufford haar glaskunst in Francis' Atelier in Zevenaar.
Mary Quarles van Ufford is vanuit de keramiek in 2006 met glasfusen begonnen, na zich jarenlang met klei en vooral het ontwikkelen van glazuren te hebben bezig gehouden. Het stoorde haar steeds meer dat terwijl zij een prachtige kleur ontwikkeld had, zij er toch nooit doorheen kon kijken omdat de klei er als drager achter zat. Reden om te denken aan een materiaal waarbij dit wel zou kunnen. Hiertoe volgde zij bij meesterfuser Detlef Tanz enkele seminars en werd volledig besmet met het fuse-virus.
Organische vaas Bij glasfusen worden verschillende stukken glas in de oven samengesmolten tot een nieuwe plaat die vervolgens in een volgende stook vervormd wordt. Zo ontstaan schalen, organisch gevormde vazen, objecten en sieraden. Twee zaken die haar bijzonder boeien in het werken met glas zijn de transparantie van het materiaal en het zowel in een plat vlak als ruimtelijk werken.
Blauwe eendjes Mary Quarles van Ufford werkt graag themagericht en laat zich daarbij inspireren door wat haar op dat moment bezig houdt. Zo heeft zij een tijd vlechtwerk schalen gemaakt en vormen geïnspireerd op de Chinese waaier. De afgelopen tijd is zij vooral geïnspireerd door water.
Haar werk wordt regelmatig geëxposeerd in de Achterhoek in openbare ruimtes en tijdens kunstmarkten. Ook is haar atelier voor bezoek geopend tijdens KunstZondagVorden en Kunst10-DaagseBronckhorst.

De maand november exposeert Mary bij Francis Bax in het oude postkantoor in Zevenaar. U bent van harte welkom tijdens de openingsuren van de galerie.
Verder informatie: www.prachtglas.nl.

Zelf exposeren?

© 2012 Francis Bax Illustraties. Ontworpen door Charlotte webdesign