Exposities

Poster expositie

BEELDING

Zon, maan, ster Van zaterdag 26 juni tot en met zaterdag 28 augustus 2010 exposeert Rieky Hendriks in Francis' Atelier aan de Markt in Zevenaar.
Rieky (geboren in Didam, nu woonachtig in Zevenaar) maakt beelden en schalen in keramiek en in steen.

Rieky: "In de kunst kan ik mijn gevoelens kwijt. Ik probeer dat in mijn werk weer te geven.
Als meisje tekende ik al graag, maar in mijn jeugd was er geen sprake van dat ik daarin door zou gaan. Ik heb jaren in de zorg gewerkt en moest om gezondheidsreden mijn baan opgeven.
Daarna ben ik weer naar school gegaan en nadat ik mijn vwo-opleiding tekenen en kunstgeschiedenis heb voltooid, ben ik verder gegaan met cursussen volgen in beeldhouwen, boetseren en etsen bij diverse beroepskunstenaars.
African Woman Werken met mijn handen heeft mijn voorkeur. Zo heb ik me alle technieken van de keramiek eigen gemaakt en ik werk graag met verschillende glazuren.
Het werken met steen is mijn tweede kunstvorm. In het traject van steen tot kunstwerk zet ik mijn zintuigen op scherp, ik voel en kijk net zolang tot ik denk: Wat kan ik er uithalen? Het gevoel dat ik krijg bij het werken met klei of steen, komt vooral van het kijken naar mensen, en vooral mijn kleinkinderen zijn een inspiratiebron. Soms, als ik in mijn werkplaats zit en ergens door geraakt ben, dan komt het vanzelf wel uit mijn handen maar soms is het net alsof mijn handen binden en dan kan ik er het beste maar mee stoppen en een andere keer weer verder gaan."

Rieky Hendriks heeft al veel exposities op haar naam staan zoals in De Rosmolen in Zeddam, in bibliotheek De Liemers in Zevenaar en 's-Heerenberg en in Galerie d'n Dunsel en Zorgcentrum Kelsehof in Didam.
Drie Nemo vissen Bovendien doet ze dit jaar al voor de zevende keer mee met "Kunst in het hart" in de Heilig Hartkerk in Oss.
De expositie in Francis' Atelier is vrij te bezoeken op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Voor meer informatie en afspraken 06-444 78 503
www.francisbax.nl
Voor direct contact met Rieky: rieky@trhendriks.com of telefonisch: 06-3088 5470.

© 2012 Francis Bax Illustraties. Ontworpen door Charlotte webdesign